Mumcu'yu saygıyla ve özlemle anıyorum.

Mumcu

BELEDİYE BAŞKANI SEDAT PEKEL'İN UĞUR MUMCU'NUN ÖLÜM YILDÖNÜMܔ ANMA MESAJI…



Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yılmaz savunucusu, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, gerçeklerin ve doğruların üzerine korkusuzca giden, araştırmacı kimliğiyle Türk Basın tarihinde cesaretin simgesi olmayı başarmış Aydın, Laik, Cumhuriyetçi yazarımız Uğur Mumcu'nun ölümünün 20. Yıldönümünde kendisini saygıyla ve özlemle anıyorum…

24 Ocak 1993 tarihinde uğradığı suikastte acımasızca katledilen Uğur Mumcu, ülkemizin ve Türk basının kaybettiği en büyük değerlerden birisidir.

Tüm yaşamı boyunca toplumun gerçekleri öğrenmesi adına illegal yapılanmalar ve ilişkiler üzerine araştırmalar yapan Mumcu, az sayıda gazetecinin cesaret ederek üzerine gidebileceği mafya-siyaset ilişkilerinin, radikal ve kökten dinci akımların, terörün ve yolsuzlukların üzerine korkusuzca giderek somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle önder bir gazeteci olmuştur.

O'nun aydınlık fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler Laik Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşlarının aklında ve yüreğinde sonsuza dek var olacaktır.

Değerli yazar Uğur Mumcu gibi ülkesi ve halkının aydınlanması adına doğrulardan vazgeçmeyen diğer basın şehitlerimiz Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı ve diğerleri asla unutulmayacaktır.

Bu düşüncelerimle;

Atatürk devrim ve ilkelerine bağlılığından hiçbir zaman ödün vermeyen, Türk Ulusunun aydınlaması için canı pahasına mücadele eden, laik, cumhuriyetçi, Demokrat Türkiye´nin yılmaz savunucusu olan, araştıran ve sorgulayan değerli gazeteci yazarımız Uğur Mumcu'yu saygıyla ve özlemle anıyorum.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı